תביעה לסכום קצוב
חוק ההוצאה לפועל התשכ”ז-1967, מאפשר לזוכה לתבוע את החוב, ישירות בהליך הוצאה לפועל, מבלי לנהל הליך תביעה בבית משפטי, ביצוע תביעה על סכום קצוב.
מהי תביעה לסכום קצוב?
א. תביעה על סכום קצוב, מכוח הסכם או התחייבות מפורשת, או מסמך המכיל ראיה בכתב, והצד השני הפר את אותו הסכם.
או
ב. תביעה מכוח חיוב של חוק, ניתן לבקש לבצע בהוצאה לפועל, כמו פסק דין של בית משפט, סכום זה מוגבל לסך של 75,000 ש”ח בלבד.
תביעה לסכום קצוב, יתרונות:
תביעה לסכום קצוב, מאפשר לזוכה, לקבל את כספו מהחייב, בדרך המהירה, באמצעות הוצאה לפועל, ללא פניה לבית משפט. זאת אם אתה עומד בתנאים של תביעה לסכום קצוב.
מתי נפנה לתביעה לסכום קצוב?
במקרה שאדם נתן שירות ללקוח, לאחר מכן, אותו לקוח מסרב לשלם או מבטל את ההסכם, לא משלם את הסכום שהוסכם עליו. זה המקרה, שפנה לתביעה על סכום קצוב. מקרים בהם יש הסכם חתום, ניתן להגיש תביעה לסכום קצוב בהוצאה לפועל, להתחיל הליך גביה בהוצאה לפועל, ללא צורך בהליך משפטי קודם, בבית משפט.
התנגדות לביצוע תביעה לסכום קצוב
באפשרות החייב או כלפי מי שנגדו הוגשה תביעה לסכום קצוב, להתנגד לביצוע תביעה לסכום קצוב, וזאת בתנאי ישי לו טענות טובות כנגד החוב, ולהוכיח ששילם, או להוכיח שהחוב הוא לא חוב. במצב כזה, לשכת ההוצאה לפועל, תעביר את בירור התביעה לבית המשפט המוסמך. אך, אם יתברר שאין לחייב טענות הגנה, אזי, החוב יעמוד במלואו לפרעון, ובית משפט יחזיר את התיק להוצאה לפועל.
עו”ד ונוטריון מירית עטיה שטיינברג, מעניקה שירות משפטי בהוצאה לפועל, למיצוי זכויות צד שנפגע, שהפרו כלפיו את ההסכם. הסכמים יש לכבד, על הצדדים להסכם להתנהג בתום לב, ולקיים את ההסכם. אי קיום ההסכם או הפרתו, מזכה את הצד הנפגע, לסעדים העומדים לרשותו, על פי דין.